GYIK

Az egyedi tervezés és kivitelezés menete, avagy a gyakori kérdések.
 • Mennyi időt vesz igénybe a szolgáltatás, mikor szükséges időpontot foglalni az első konzultációra?

  Az esküvő előtt minimum 6 hónappal szükséges konzultálni, próbálni, elkezdeni a folyamatot ahhoz, hogy időben elkészüljön a kiválasztott sziluett. Javasolt az aktuális esküvő szezon előtt foglalni időpontot az első konzultációra, ahol szerződéskötésre is van lehetőség, ami biztosítja a menyasszonyi ruha elkészítését az adott időpontra.

 • A menyasszonyi ruhákon kívül milyen ruhákat lehet még készíttetni?

  A márka fő profilja a menyasszonyi ruhák tervezése és kivitelezése, de ezek mellett a márka szolgáltatásaiba tartoznak még az alkalmi ruhák, örömanya ruhák, koszorúslány ruhák készítése is.

 • Milyen költségkerettel szükséges számolni egy esküvői ruha tervezése és varrása esetén?

  Az esküvői ruha árak tekintetében a VICTORIA ROZGONYI BRIDALWEAR sziluettjei egyedi árakkal rendelkeznek. Egy speciálisan tervezett és kivitelezett ruhadarab merőben függ a kiválasztott fazontól, szabászati és technológiai eljárástól, alapanyagtól, mérettől és a kézi kivitelezéstől is egyaránt. Ezen tulajdonságok alapján tevődik össze egy ruhadarab árajánlata.

 • Milyen szolgáltatásokat tartalmaz az ár?

  A menyasszonyi ruha ára a következőket tartalmazza:

  - tervezési díj
  - alapanyagdíj
  - konzultációk/próbák díja
  - kivitelezési díj
  - komplett csomagolás: vállfa/védőzsák/ruhazsák/személyes névtábla
  - esküvő előtti tisztítás, antibakteriális gőzölés
  - fátyol
  - ajándék kék harisnyakötő

 • A tervezéstől a kivitelezésig, avagy hogyan készülnek az esküvői ruhák?

  Minden VICTORIA ROZGONYI BRIDALWEAR esküvői ruha egyedileg, személyre szabottan készül a menyasszony elképzelései alapján.

  Az időpont egyeztetés után következő első konzultáció során tisztázásra kerül az irányvonal, stílus, anyaghasználat amiben a terv később testet ölt. Ezt követően sor kerül a méretvételre három-négy hónappal a Nagy Nap előtt.

  A próbák száma függ a kiválasztott fazon varrástechnológiájától és merőben függ attól is, mennyi kézimunkát igényel a megálmodott sziluett kivitelezése. Általában négy-öt alkalom szükséges ahhoz, hogy a menyasszonyi ruha megszülethessen.

  Az utolsó próba a készátadás is egyben.

 • Esküvői ruha, menyasszonyi ruha varrás mellett alkalmi ruha elkészítésének igényével is lehet téged keresni?

  Természetesen igen. Alkalmi ruha készülhet esküvőre vagy egyéb alkalomból is. A személyre szabott megjelenés garantált.

 • Hol van lehetőség találkozni a márkával, akár megtekinteni a kollekciót, konzultálni, próbálni?

  Mára egy budapesti showroom tagjai lett a márka a Budai Vár szomszédságában, így már két helyen is elérhető a brand.

  Wedding Showroom
  1012 Budapest, Logodi utca. 51.
  Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig 10:00-18:00 / Szombat-Vasárnap 12:00-16:00

  Victoria’s Bridalroom
  2800 Tatabánya, Bánhidai ltp. 106.
  Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig 10:00-18:00 / Szombat 10:00-14:00

 • Az egyedi tervezésű ruhák milyen speciális eljárással készülnek?

  Divattervezés szakirányú iskolában olyan komplex szakmai technikákat sajátítottam el, mint pl. a moulage technika/ francia szabászat:

  A francia szabászat azért a leghíresebb a világon, mert művészeti szintre emeli a szabásminta készítést és a szabóbabán történő ruha formák kialakítását. Egy francia modellező mind a két technikát egyszerre alkalmazza, így hozva létre a tökéletes szabásvonalat, arányokat és formát. Ehhez kézügyességgel, művészeti látásmóddal, trend és forma érzékkel kell rendelkezni.

 • Mikor érdemes esküvői ruhakölcsönzés helyett saját esküvői ruha varrás mellet dönteni?

  Sokszor találkozok azzal a problémával, hogy némelyik menyasszonyi ruha vagy anyagában, vagy pedig fazonjában nem épp a legmegfelelőbb, ezért szinte mindenki kombinál olyan apró ötleteket, anyagokat, ami számára a legmegfelelőbb. Mivel a szalonban lévő ruhák fixek és nem lehet rajtuk változtatni, bevannak korlátozva az elképzelések.

 • Van speciális technikád az esküvői és alkalmi ruhák elkészítésekor?

  Divattervezés szakirányú iskolában olyan szakmai fortélyokat sajátítottam el, amiket nem sok mindenki ismer. Ilyen technika pl. a moulage technika.

 • Mitől vagy más mint a többi esküvői ruhatervező? Miért vagy Te számomra a tökéletes választás a esküvői ruha varrás szempontjából?

  Mivel a piac elég telített, egyre többen vágnak bele hasonló koncepcióval vállalkozásokba. Az én márkámra elsősorban azért vagyok büszke, mert olyan komplex szakmai tudásra tettem szert az iskola évek alatt a Mod’Art International Hungary francia magániskolában, ami országos szinten a legkiemelkedőbb és specifikusabb a divattervező szak területén, és mind a modern stíluson mind pedig az egész brand kialakításán érzékelhető. Az iskola egyébként egy párizsi anyaiskola része, csakúgy mint a többi leányiskola a világ minden nagyobb divatvárosában.

  A szolgáltatásaim között szerepel egy úgynevezett interaktív tervezés-kivitelezés, a menyasszonyok amellett hogy egyedi elképzelések alapján készülnek a ruháik, magában a ruha megszületésének folyamatában is szorosan részt vesznek, pl az anyagbeszerzéskor személyesen választhatják ki az anyagot közvetlen a beszállítói üzletben, így ők szeretnek bele az alapanyagba. Sokszor az alapanyag is egy meghatározó megkülönböztető eleme a többi szolgáltatótól, mivel sokan spórolni szeretnek az alapanyagon, én ez mellett csakis olyan modern minőségű anyagokkal dolgozom, amikre már nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett olyan kliensektől akik végig járták a szalonokat és összehasonlíthatatlan különbségeket véltek felfedezni.

Foglalj időpontot!

„Az évek során megtanultam, mi a fontos egy ruhában: a nő, aki viseli azt.”
- Yves Saint Laurent